De Zorgwoning

BMU Zorg biedt hulpbehoevende ouderen en personen met fysieke of mentale beperkingen een rijkelijk uitgevoerde en comfortabele zorgwoning aan huis. De zorgwoning is standaard uitgevoerd met een 1-persoons of 2-persoons slaapkamer, badkamer/douche, toilet en entree. Hierbij is er nog een mogelijkheid tot een bijkomende keuken en hobby/werkkamer.

Naast de zorgwoning aan huis (aanklikwoning), is er ook een mogelijkheid tot het afnemen van een losstaande zorgwoning. Het zogenaamde kangoeroe type. Dit type woning bevat een 2-persoons slaapkamer, badkamer/douche, toilet, keuken en entree. Deze woning zal apart op het perceel van de woning worden geplaatst.

Duurzaam en snel

Beide zorgwoningen zijn geprefabriceerde eenheden die binnen 3-5 dagen op locatie worden gerealiseerd en afgebouwd. BMU Zorg hecht zich aan een duurzaam milieu, waardoor er ook alleen gebruik zal worden gemaakt van duurzame materialen en componenten. Na plaatsing van de zorgwoning, kan de bestaande woning gemakkelijk worden hersteld binnen 1-2 weken. De zorgwoning is onder andere geschikt voor rolstoelgebruikers, omdat er in deze woning geen obstakels bevinden. Wanneer de zorgwoning niet langer gebruikt hoeft te worden, kan deze gemakkelijk worden verwijderd en gerenoveerd voor andere opdrachtgevers. Ze worden hierbij dus als het ware gerecycled. Ook bij verwijdering geldt dat het herstel van de bestaande woning gemakkelijk kan worden gedaan binnen 1-2 weken.

De zorgwoning kan worden gekocht en kent hierbij ook een restwaarde als de unit binnen de looptijd wordt geretourneerd. Bij koop kan er worden gedacht aan de consument die een langdurige revalidatie nodig heeft na ziekenhuisopname. Ook kan de zorgwoning worden gehuurd of geleased, waardoor er een minder grote directe investering hoeft plaats te vinden.

De principes van de zorgwoning

  • Robuuste eenheid bestaande uit duurzame exterieurmaterialen zoals hout, steenstrip en een betonnen vloer
  • Stalen of houten infrastructuur
  • Interieurelementen: PVC vloer, muren en natuurlijke achtergrond, zoals hout, gips of stucwerk, vloer- of wandtegels, volledig geïsoleerd en ontworpen naar de hoogste standaarden en rolstoeltoegankelijk.
  • Functionaliteit voor ICT & domotica:
  • Automatische temperatuurregeling, verlichting (inclusief nacht-wandelroutes), rolluiken en gordijnen.
  • Alarmsysteem (persoonlijk alarm, spreek-luister- of videoverbinding, GPS-systemen);
  • Audiovisuele hulpmiddelen die ouderen op een afstand ondersteunen;
  • Sensoren die inactiviteit, bed verlaten en dwalen detecteren;
  • E- en m-Health diensten (bijv. een systeem voor gezondheidsbewaking op een iPad of een Health Buddy systeem die op afstand ouderen kan begeleiden met zorgbehoefte, bij klachten of met het gebruik van medicijnen)

Bekijk ook:

– Zorgwoning

– Langer thuis wonen

– Binnen uw budget

Bent u in voor een langer thuisgevoel? Neem contact op via info@bmu-groep.nl of 0346 – 35 05 04 en vraag naar Stan Uyland.